3 destinatii montane deosebite pe care le poti vedea doar in Romania

Cand te gandesti la destinatii remarcabile de vacanta, Romania nu e prima tara care iti vine in minte. Dar ai fi surprins sa afli ca sunt locatii deosebite la doar cativa pasi de tine.

Cetatea Poienari si Drumul Transfagarasan

Transfagarasan este drumul ce strabate Muntii Fagaras, ajungand pana la altitudinea de 2042 m. In apropriere se afla si Cetatea Poienari. Acest monument istoric este ruina a unei cetati construite in varf de munte in secolul al XIV-lea. Desi cele 1480 de trepte care trebuie urcate sunt putin intimidante, privelistea de sus face totul sa merite.

 

 

Traseul Mocanitei

La Viseul de Sus, poti face o plimbare prin munti cu trenul cu abur pe ultima cale ferata forestiera cu abur din lume. Cele 4 locomotive,  Elvetia, Cozia, Mariuta si Krauss isi plimba pasagerii intr-un traseu ce dureaza 2 ore pana la km 21,6 pana la statia Paltin, unde a fost amenajat un popas pentru turisti.

Sphinx-ul din Muntii Bucegi

Chiar daca nu este singurul Sphinx din lume, formatiunea aceasta de piatra este un adevarat monument al naturii. Sursa a nenumarate legende inca din vremea dacilor, acesta stanca situata la 2,216 de m altitudine este cu adevarat fascinanta, privita in persoana iar, desi cea mai simpla care de acces este cu telecabina, recomand traseul in mers.

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s