Jurnal: ALBA IULIA – Descoperind Romania

 

Inarmati cu o tona de bagaje si multa nerabdare am pornit la drum in jurul pranzului, da, stiu, nu chiar momentul oportun pentru o excursie cu masina pe timp de vara. Cu toate astea, opririle dese si playlistul meu nou au facut drumul suportabil. Vorbesc de un drum de 10 ore pe care l-am “spart” in cateva zile de drum cu diverse stopuri. Destinatia? Judetul Maramures, mai exact localitatea Ocna Sugatag. Opririle aveau sa fie in sine obiective turistice, asa ca vorbim de fapt de un circuit cu un obictiv principal.

Prima oprire a fost la benzinarie. Ce? Da stiu…Am zis obiective. Dar acesta e in sine un obiectiv. Multi nu stiu de aceasta locatie dar atunci cand mergi spre Valea Oltului, exista un loc foarte placut de stationare. Nu ma credeti? Priviti mai jos.

IMG_20160804_072901

V-am convins? Foarte bine. Urmatoarea oprire: Alba Iulia. Am petrecut noaptea la o pensiune dupa o plimbare prin cetate si o masa tarzie. Ati incercat vreodata focaccia? Probabil ca da. Pentru mine insa a fost prima data. Nu si ultima.

IMG_20160802_133958

A doua zi, am descoperit mai bine cetatea. Un ghid ne-a aratat camerele unde se intalnesc si astazi templierii. Am intalnit oameni costumati, am vazut obiecte de tortura, am vizitat celule si  biserica Ordinului Trinitarian si am urmarit schimbarea garzilor.  In afara de o arhitectura deosebita, cetatea in forma de stea cu sapte colturi, Alba Carolina ofera privelisti deosebite care sunt si mai speciale cand sunt vazute la apus. Acum cativa ani, aceasta cetate era o ruina iar astazi este o comoara turistica.

As numi aceasta oprire ca fiind una din cele mai bune pe care le-am avut, in mare parte pentru ca exista destul de multe lucruri de facut. Atunci cand nu vizitezi ceva, te opresti la standuri sau pur si simplu te invarti printre zidurile cetatii si admiri privelistea orasului. De aceea cred ca e un loc care poate fi usor pe placul oricui.

IMG_20160811_132227

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s